Thaiföldi 100% Arabica kávé

4 .480 Ft15 .900 Ft

Karakter és íz

Elsőre a „Pang Khon” kávé a szájat nagyon lágy ízzel telíti, ami erősen emlékeztet a csokoládéra, és enyhe diós-mogyorós ízre, amibe pompás citrusos íz vegyül. Az utóíze amolyan „nagy-terjedelmű”, amit karamell-aromák finomítanak. Egész egyszerűen: meg kell kóstolni ezt a kávét!

Kategória: Cikkszám: N/A

Leírás

Pang Khon Mystik Thailand

Eredet és ültetvény

Az „Akha” törzs, amely egyike a sok hegyi törzsnek Dél-kelet Ázsiában, egy kicsi, Pang Khon nevű hegyi faluban él Thaiföld északi részén.

Itt termesztik ezt a nagyon különleges „Pang Khon” kávét gyümölcs-, és erdei fák árnyékában 1300 és 1500 méter közötti magasságban. Az ültetvényen a sok fa és bokor a talajt is védi az eróziótól, és biztosítja a kedvező tápanyagcserét a talaj és felszín között. A kormány tiltja az extenzív földművelést és a kemikáliák használatát annak érdekében, hogy megőrizzék a régió természetes erőforrásait. Ideális előfeltételek a kávétermesztéshez. A kávé mindenütt jelen van a kis faluban, és szinte minden lakója a termesztésében dolgozik. A falu családjai szövetkezetet hoztak létre, aminek az a célja, hogy jobbá tegyék a helyi életkörülményeket. A szövetkezet révén a parasztok közvetlen kapcsolatban vannak a világpiaccal, minden közvetítő nélkül.

 

További információk

súly

1000g, 250g, 100g