Leírás
Amitől ez a Zotter különleges, az a “bean to bar”, ami magyarul nagyjából annyit tesz: “kakaóbabtól a csokiszeletig”. Míg ugyanis a legtöbb csokigyár csokimasszából állítja elő a termékeit, itt tényleg a kakaóbabtól indul a gyártás darálással, pörköléssel.
Illetve az sem elhanyagolható szempont, hogy bio és fair minden alapanyag. A bio nem szorul magyarázatra, a fair talán jobban. A lényeg, hogy a kakaó általában a a világ elmaradottabb részein honos, és a kereskedők azért, hogy alacsonyan tartsák az árat sokszor méltánytalanul kevés pénzt fizetnek a kiszolgáltatott termelőknek a kakaóbabért. Ennek kiküszöbölésére született meg a fair trade, avagy a méltányos kereskedelem, aminek a lényege, hogy a kezdeményezéshez csatlakozó vállalatok többet fizetnek a a kakaóért, ha biztosítva látják, hogy a termelő “látható” összeghez jut.
Prémium csokoládéink csak szeptember 15-től március 15-ig elérhetőek