Leírás
Eredet és ültetvény:
Az India monsooned Malabar kivételesen testes, alacsony savtartalmú kávé. Telt ízét a lágyan édes aroma teszi teljessé. A Malabar régió Indiai déli részén fekszik, Cochin városától északra, innen származik elnevezése is. A kávé azonban nevét nem csupán termesztésének helyéről kapta, de a pörkölés előtti előkészítési módszer elnevezését is magán viseli. Eszerint az eljárás szerint a kávét tengerszint felett 900-1500 méterrel termesztik, melynek köszönhetően az egyedi karaktert kap. A szüretelt kávészemeket szárítják, meghámozzák, majd jutából készült zsákokba rakják. A megtömött zsákokat a monszun idején kiteszik szabad ég alá, majd a zsák tartalmát 6-8 napon belül átpakolják egy másik tasakba elkerülve a kávészemek bepenészedését. 8-10 hónap után a kávé készen áll a pörkölésre. Ezt az eljárást nevezik „monsooning”-nak. A szemek enyhén duzzadtak és „sápadtak”, ám könnyebben emészthetők „normál” társaiknál.