[columns sid=”columns-1321992372″ width=”240″ marginright=”5″]
[bfnav name=”kavek” style=”verticalnav2″]
[/columns]
[columns sid=”columns-1322376509″ width=”710″ last=”true”]

[/columns]
 
[columns sid=”columns-1322376815″ width=”240″ marginright=”5″]

[/columns]
[columns sid=”columns-1322376958″ width=”710″ last=”true”]

Eredet és ültetvény:

A híres „Sul de Minas” kávétermő vidék Minas Gerais állam szívében található, hosszú hegyvonulataival, apró tavaival és ásványi anyagban gazdag talajával. Itt alapították az első ültetvényeket több mint 100 évvel ezelőtt. Ezek közül az egyik a „Fazenda Lagoa”, ahol az egyik leghíresebb ültetvényes kávét termesztik, kellő figyelmet fordítva a helyi ökoszisztémára. 400 hektár földterületen, 950 és 1200 méteres magasság között történik a termelés. Az ültetvényt 660 hektár védett esőerdő veszi körül, amelyben farkasok, nagymacskák és több száz madárfaj lakik. Az éves szüret ezen az ültetvényen 8000 és 12000 60kg-os zsák között van. Földrajzi helyzete és a magas minőségi elvárások miatt a kávét kézzel szedik. A reggel leszedett babokat délután a feldolgozó épületekbe viszik. Ott öt lépésben dolgozzák fel. Először leszednek minden rajtamaradt levelet vagy ágat, majd szétválogatják az érett, túlérett és még zöld babokat, majd a megmaradt pergamennel megszárítják a napon. Ezalatt a kávé felszívja a megmaradt pép édességét. Két nap után az első szárítási folyamat befejeződik, és a babokat fatüzelésű szárítókba teszik, amely lecsökkentik a nedvességtartalmukat 11-12 %-ra.

Karakter és íz:

Ez a kivételes brazil kávékülönlegesség természetesen lágy és harmonikus aromájával tűnik ki. Édes lágysága és hosszantartó utóíze minden kávékedvelőt elragadtat.

250g-os extra aromazárolt csomagolásban. ára: 3080 Ft

[/columns]